Derfor bør du vælge et autoriseret værksted

Som udgangspunkt står det dig helt frit for, hvilket værksted du ønsker at anvende, når din bil skal synes, repareres eller have eftersyn. Der findes derfor flere forskellige værkstedstyper, når du skal finde en mekaniker til din bil. Der findes både uautoriseret og autoriseret værksteder. 

Hvad er fordelen ved at vælge et autoriseret bilværksted?

En af de store fordele ved at vælge et autoriseret værksted for din bil og bilmærke, er at bilforhandleren har adgang til at skaffe de originale reservedele til din bil. Det kan muligvis vær en smule dyre at vedligeholde og reparere din bil, end hvis du besøgte et uautoriseret værksted. Men derimod bevarer du bilens fabriksgaranti. Det betyder, at du ikke besøger bilforhandleren, men kan udført det samme arbejde, hvor du fortsat bevarer fabriksgarantien på din bil. 

Hvis du derfor har en nyere bil, hvor fabriksgarantien er på 7-10 år eller stadig gældende, kan det godt svare sig at få udført arbejdet hos en autoriseret bilforhandler. Det kan blive dyre på den lange bane at miste fabriksgarantien, hvis uheldet skulle være ude. 

Kan et uautoriseret værksted også hjælpe til at bevare fabriksgarantien?

Et uautoriseret værksted kan også hjælpe med til at du kan bevare fabriksgarantien. Det kræver dog at det enkelte værksted har adgang tiden de nyeste tekniske oplysninger om bilmodellerne samt følger bilproducents anvisninger. Det kræver blandt andet adgang til de originale reservedele, der skal monteres ved skader og reparationer af bilen. Derudover kræver det at det enkelte værksted har fået godkendt sit testudstyr og uddannet alle mekanikere af bilproducenten.

Hvem kan bedst hjælpe med reparation og service af din bil?

Står du i den situation, at du skal have udført service eller reparationer på din bil, kan det være en fordel at vælge et lokalt værksted i byen. Hvis du derfor er fra Ebeltoft og Østjylland kan vi anbefale dig at tage kontakt til https://kongsgaardeauto.dk/.