Få dit autoværksted til at godkende din nye brugte bil

Hvis du går og overvejer at købe en ny brugt bil, er der flere ting du bør overveje i forbindelse med købet, der er med til at sikre at du ikke ender med at have gjort en dårlig handel.

Start med at læse hvad du kan om bilen, hvor går det typisk i stykker. Er det noget der er nemt og billigt at få lavet eller koster det flere månedslønninger hver gang det sker. Har tidligere ejere været glade for bilen og kunne de tænke sig at købe den igen. Det giver dig et godt udgangspunkt når du skal ud og se nærmere på bilen. 

Få dit autoværksted til at gennemgå bilen

Bare fordi en bil er brugt er det jo ikke ens betydende med at den er billig, derfor kan det godt betale sig at få ens autoværksted til at gennemgå bilen og sikre at den ikke er fuld af fejl. Det kunne f.eks. være et værksted i Aalborg, der gennemgik bilen.

Finder de fejl der ikke er oplyst skal de enten udbedres på sælgers regning eller også skal der gives et prisnedslag. Har du ikke mulighed for at få bilen på værksted inden du køber den, er det vigtigt at du i købsaftalen får skrevet et forbehold. Er der ikke et forbehold, har du købt bilen som beset.

Du bør også køre en god lang tur i bilen på mindst en halv time og lære bilen at kende. Turen skal omkring motorvejen og rundt i byen. Det er ikke nok blot at køre rundt om hjørnet. Det vil kun fortælle dig at bilen starter når du drejer nøglen. Oplever du at bilen har fejl imens du køre, skal de også udbedres af et autoværksted eller også skal du have endnu et prisnedslag. Vil sælger ikke det, så find en anden bil.