Har du alt, hvad du skal bruge af bådustyr til næste sejltur?

Hvis du står og planlægger næste tur til søs, så er det vigtigt at du tager et ekstra kig på, om du nu også har alt det bådudstyr du får brug for. Bådudstyr er et vidt begreb og dækker over ufatteligt mange forskellige ting. Det er alt lige fra udstyr til fiskeri til navigation.

Da der findes så meget forskellige bådudstyr, så kan det være en god idé at lave en samlede liste, hvor man skriver ned hvad man skal bruge, hvad man mangler og hvad man allerede har. Det gælder om at få skabt et godt overblik, fordi ellers kan man nemt komme til søs og pludselig mangle noget vigtigt, hvilket ikke er et smart sted at mangle noget bådudstyr lige pludselig. 

Der er selvfølgelig bådudstyr som man skal have og så er der bådudstyr som vil være lækkert at have. Hvis man fx gerne vil fiske, så er der en masse udstyr dertil man skal bruge. Hvis man gerne vil stå på vandski, så er der en masse udstyr dertil man skal have. Derfor er det en god idé at man på sin liste også prøver at noterer ned, hvad man kunne forestille sig at man gerne vil lave på båden, som fx fiskeri, vandski, dykning eller lignende. 

Sørg for at sikkerheden altid er i top på båden

Når du går og handler bådudstyr ind fra din liste, så sørg altid for at alt det bådudstyr du skal bruge for at sikkerheden på båden er i top, det bliver købt.

Der er ikke noget værre scenarie end hvis man befandt sig midt ude på det blå hav og sikkerheden fejlede – fordi man ikke havde alt det bådudstyr med man skulle. Der kan altid være en risiko for fejl og uheld, men det skal helst ikke være fordi man ikke har sparet på udstyr eller lignende. 

Man kan sammenligne en båd lidt med en bil eller et fly. Man flyver heller ikke med et fly eller kører i en bil, medmindre man er helt sikker på at sikkerheden er i orden og at alting fungerer. Skulle uheldet så være ude, så skal det være noget man ikke selv kunne have ordnet inden. Derfor skal man altid dobbelttjekke at man har alt hvad man skal bruge af bådudstyr – hellere have lidt for meget bådudstyr med end for lidt.