Bliv sommerklar med den rette cykelhjelm

Sommeren er lige om lidt over os – og med den sæsonen for cykling. Det danske sommervejr er som regel rigtig godt cykelvejr. Har du tænkt dig at cykle ud i det blå i løbet af de kommende måneder, bør du tjekke, at din cykel er strammet op, og at du er i besiddelse af det rette udstyr samt selvfølgelig en cykelhjelm.

Hvorfor bruge cykelhjelm?

Måske tænker du at du da indtil videre har klaret dig fint uden en cykelhjelm. Faktisk har du aldrig kørt med cykelhjelm, heller ikke som barn – og der er da ikke sket noget alvorligt endnu.

Men her skal du tænke på at trafikken efter al sandsynlighed er en del tungere nu om stunder end da du var barn. Inden for de seneste år er antallet af dødsulykker i den danske trafik blot steget og steget. Og de bløde trafikanter så som for eksempel cyklister er særligt udsatte i denne sammenhæng.

En hjernerystelse, som du har meget stor risiko for at pådrage dig i forbindelse med styrt fra en cykel, kan have særdeles alvolige konsekvenser for dit fysiske og mentale velbefindende mange år ud i al fremtid. Og uden en cykelhjelm er du desuden i fare for at få endnu mere alvorlige skader, eksempelvis indre blødninger i hjernen eller et kraniebrud.

Er cykelhjelme ikke dyre?

Det kan også være at du af økonomiske årsager endnu ikke har anskaffet dig en cykelhjelm. Til dette er der kun to ting at bemærke. For det første er det umuligt at sætte pris på dit helbred og på dit hoved. Og for det andet kan det sagtens lade sig gøre at finde en rigtig god – og godkendt – cykelhjelm til en pris som ikke vælter dit budget. Det er blot et spørgsmål om at lede de rigtige steder.

Find gode og billige cykelhjelme på cykelhjelm.dk.